Sigma 50mm F/1.4 EX DG HSM

Sigma 50mm F/1.4 EX DG HSM Normalobjektiv.

Var ute etter et lyssterkt allround objektiv som kunne egne seg godt til innendørs fotografering uten blits, typisk museer, kirker o.l hvor bruk av blits ikke alltid er like populært. I tillegg skulle det kunne fungere som et typisk by, landskaps og portrett objektiv. Vurderte lenge Canons sin 50mm 1.4 optikk, som jeg vet fungerer veldig bra, men ble etterhvert nyskjerrig på Sigma sin 50mm. Da jeg ikke har noe, eller har hatt noe Sigma optikk tidligere, valgte jeg faktisk Sigma 50mm F/1.4 EX DG HSM.  Denne historien kunne blitt veldig lang føler jeg, men nøyer meg nå i første omgang med en liten foreløpig oppsumering da jeg ikke har fått testet det nok under alle fotografiske forhold ennå.

Det jeg kan si på nåværende tidspunkt er at fokusproblemene /omtalt på ulike nettforum) overhodet ikke har vært noe problem for meg, samt at jeg ikke skjønner at jeg ikke tidligere har gått til anskaffelse av et slikt objektiv. Jeg har riktignok et Canon 50mm f/1.8 som ufortjent ikke har blitt så mye brukt, men dette her lover veldig bra. Den såkalte bokeh effekten er her helt overlegen, og kan sammenlignes med de virkelig dyre L-objektivene til Canon av tilsvarende type. Det å kunne fokusere på en liten detalj som står knivskarpt, mens alt annet, og da mener jeg alt annet er ute av fokus er fasinerende. Dette må da være et ualminnelig godt portrettobjektiv etter hva jeg kan forstå, kanskje spesiellt på et crop kamera som Canon EOS 7D hvor det p.g.a cropfaktoren tilsvarer ca et 80mm objektiv. Info:  Ved anskaffelse av et objektiv av denne typen, må man være klar over at når man bruker dette ved største blenderåpning, er fokusplanet så begrenset at det til tider kan være vanskelig å treffe 100% med autofokusen. Dette er ikke nødvendigvis en svakhet ved objektivet, men bør heller ses på som en naturlig konsekvens av det svært begrensede fokusplanet. Så fort man blender ned til f.eks f/1.8 er dette mye lettere å håndtere. More to come….

Test her

This entry was posted in Fotoutstyr and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*