Phottix Mitros+ blits / Phottix Odin TTL Flash Trigger

Phottix Mitros+_heading-0417

Phottix Mitros+ blits

En liten omtale om et produkt sett i forlengelse av Phottix Odin settet omtalt annet sted på disse sidene. Denne gangen er det Phottix sin kraftigste blits det er snakk om. Blitsen heter så mye som Phottix Mitros+ og er rett ut sagt et genialt produkt ingen andre kan levere maken til på markedet i dag. Grunnen til dette er den innebygde funksjonaliteten dette produktet er i besittelse av. Først og fremst er dette en særdeles kraftig sak med ledetall på 58, og vel og bra er det. Det som imidelertid gjør denne blitsen så spesiell, er det faktum at det er innebygd radiosender (den samme som sitter i Odin senderen) og innebygd mottaker (den samme reseiveren tilhørende Odin). M.a.o kan denne blitsen operere som en ren radiotrigger i tillegg til å bare være vanlig blits. Det er mulighet for å styre flere grupper av blitser, styre kanaler, kjøre en gruppe i TTL modus og en annen i manuell modus, og en tredje f.eks i TTL. Multi støttes også. Alt sammen kan stilles inn utrolig hurtig ved hjelp av et menysystem så er så lett å forstå at i hvertfall undertegnede aldrig har sett lignende på slike produkter. Hvis man skulle behøve bruksanvisningen, følger den fiffig nok med på en lekker minnepenn. Ekstra diffusor til å sette på blitshodet følger også med, samt både 3.5 til 3.5mm kabel og usb kabel. Bærevesken er kraftig og av svært god kvalitet.
Blitsen kan styre Canon sine blitser da Odin senderen er innebygd. Vil man kjøre Canonblitsene i manuell modus trenger man ikke en gang å stille de inn til manuell (det skal man heller ikke gjøre) Det eneste man behøver er å slå på blitsene and that’s it. Resten går lekende lett ved hjelp av radiosignaler. Rekkevidden utendørs er ihvertfall 150 meter.
Hvis jeg høres litt i overkant entusiastisk ut er det en sannhet uten modifikasjoner. Plutselig er avansert blitsstyring moro, og ikke minst lett. Synkspeed til og med 1/8000 sec støttes og man kan lagre innstillinger.

Phottix Odin Flash trigger.

Phottix Odin er en radio blits/lampeutløser som arbeider med radiosignaler. Fordelen med Phottix Odin er driftsikkerhet i tillegg til at rekkevidden er hundre meter +. Signalene går gjennom vegger og løsningen er i det store og hele svært så brukervennlig. Man har  full kontroll på blitsene fra styringsenheten på kameraet, også zoom funkjonen på blitsene. Det er tre grupper og fire kanaler tilrådighet. Man kan kjøpe ekstra mottakere som lett integreres i systemet. Jeg har en blits som er radiostyrt fra før, og en som ikke er det.  Phottix enhetene gjør da at begge blitsene mine fungerer radiostyrt, og jeg slipper å gå fysisk tilverks for å justere verdiene på blitsene. Det gjøres lett fra styringsenheten på kameraet.
Det er lekende lett å skifte mellom de ulike gruppene og justere disse individuelt og TTL er også støttet. Man skifter enkelt mellom TTL og manuell modus ved hjelp av et knappetrykk. En annen stor fordel ved Phottix Odin er at man også kan sette «high speed synch» direkte fra enheten og det støttes opp til 1/8000 dels sekund.
Er det noe negativt å melde her? Jeg har kun hatt mulighet til å teste denne løsningen i en kort periode, men så langt har dette fungert utelukkende positivt for min del. Jeg har følgelig ikke noe som helst problemer med å anbefale Phottix sin løsning, hvis man ser etter en enkel, men likevel avansert mulighet til å styre sine speedlights lokalt i et studio, eller på location. Mulighetene er gode, da man også kan styre studioblitser.Det følger med overganger og alt av kabler.
Prismessig er dette ikke av det rimligste, men sett i lys av det man får for pengene er det nærmest et kupp. Man bør regne med  ca 2500-3000 kr for Odin inkludert en mottaker. Det kan imidlertid ofte kjøpes som en pakkeløsning, hvor man får med en ekstra mottaker til en samlet pris rundt 3000 kroner. Da kan man styre to blitser, og det er ofte nok for de fleste. Det er denne løsningen jeg benytter nå.

Alt i alt er dette en usedvanlig komplett løsning som bare virker. Phottix triggerne er dessuten svært enkle i bruk  og alltid i sync.

Phottix Mitros+_heading-0417 Phottix Mitros+_III-0447 Phottix Mitros+_back-0425

Phottix Mitros+_pack_new-0415 Phottix Mitros+-0444 Her ser man Phottix Odin radioutløseren inkl. mottakere.

This entry was posted in Fotoutstyr and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*