Peak Design kamera remmer

Peak Design har en rekke bæreanordninger beregnet til fotoutstyr. Remmer, vesker, belteklips osv. Vist på bildene her er tre ulike typer kamera remmer, Slide, Clutch og Cuff. Førstnevnte er en skulder , nakke, slingrem, mens nummer to er en hånd rem. Sistnevnte er en håndledds rem. Felles for disse er at de benytter seg av felles hurtigfester som gjør det såre enkelt å bytte mellom disse. Vi snakker her sekunder. Jeg benytter de litt om hverandre på ulike kamera modeller, både speilrefleks og speilløst. På speilløse modeller hvor utløserknappen gjerne sitter på toppen av kameraet er ikke hånd remmen like godt egnet, da det er vanskelig å komme til denne. Da vil jeg heller anbefale «Cuff» modellen som er en håndledds rem man fester rundt håndleddet og strammer til.
Det geniale her er at det som sagt går lynkjapt å bytte mellom disse p.g.a den finurlige festeanordningen. Det følger også med plate til å feste under kameraet og denne følger ARCA standarden noe som innebærer at den passer direkte i en lang rekke av de stativ modellene som finnes på markedet.
Skulder-nakkeremmen er enkel å justere lengden på, bare å løfte spennen og dra til ønsket lengde. Dette gjelder for så vidt også håndremmen som har en tilsvarende ordning.

This entry was posted in Fotoutstyr.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*