FUJIFILM EF-X20 FLASH

Fujifilm  EF-X20 Flash_studio_4-

Fujifilm sine kameraer har godt ry for sine utmerkede ytelser på høye isonivåer. Uansett kan det fra tid til annen være greit med en liten hjelp i form av en god gammeldags blits.

Jeg har anskaffet bltsen til bruk sammen med Fujifilm X-E2 som jeg har blitt avhengig av p.g.a den helt usedvanlig gode ytelsen.  Blitsen har ledetall 20 ved ISO 100 og er ekstremt kompakt. Prisen er ikke umiddelbart gunstig, men kvaliteten er av høy klasse m.h.t materialvalg og byggekvalitet. Blitsen er blitt ytstyrt med Fujifilm sin «i Flash technology» som kort forklart optimaliserer blitsstyrken til de gjeldene omgivelser slik at man slipper de stygge utslagene man ofte ser når blitsen kjøres i TTL modus. Personlig benytter jeg nesten alltid blitsenene min i manuell modus nettopp for å slippe disse uheldige resultatene som kan oppstå med  TTL målingene. EF-X20 blitsen kan kjøres som slaveblits og løses ut av min X-E2 sin innebygde blits, som da fungerer som «master». Blitsen kan som sagt benyttes som slave «off camera» men da fungerer ikke TTL systemet. Blitsen føyer seg pent inn i Fujifilm sitt sortiment av helt usedvanlig gode produkter ment for å tilfresstille krevende fotografer som vil ha noe utover det sedvanlige .

Som en kuriositet kan man med hell benytte Canon sine blitser med Fujifilm sine kameraer. Man må da selvfølgelig kjøre  Canon blitsene i manuell modus, but  who cares, It’s the best way anyway.

More to come…

Fujifilm  EF-X20 Flash_studio_1-0994 Fujifilm  EF-X20 Flash_studio_2- Fujifilm  EF-X20 Flash_studio_4- Fujifilm  EF-X20 Flash-0988

This entry was posted in Ukategorisert.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*